Vyhľadávanie

Kontakt

Folklórna skupina Javory a Liesky z Badína

Obecný úrad Badín 048/4182601

Organizačný vedúci: Ing. Juraj Hano 0903 820 295
e-mail: hanoj6@gmail.com

biroscak@hotmail.com

15. výročie vzniku ženskej zložky folklórnej skupiny Javory a Liesky.

16.08.2020 22:52

V roku 2020 uplynulo už 15. rokov od vzniku ženskej časti folklórnej  skupiny Javory a Liesky z Badína. V začiatkoch formovania  ženskej zložky folklórnej skupiny prejavili záujem o účinkovanie dievčatá a ženy z Badína. Postupom času záujem o prácu vo folklórnej skupine Javory a Liesky u dievčat a žien z Badína vyprchal. A zhruba po 10 rokoch sa zloženie žien a dievčat začalo meniť. Pribúdali ženy z okolitých obcí a miest a odchádzali najprv dievčatá, ktoré dospeli a neskoršie aj ženy. V súčasnosti je zloženie  ženskej časť folklórnej skupiny nasledovné: 3 dámy z Rakytoviec, 2 dámy a jedno dievča zo Sliača, jedna dáma z Kremničky, 2 dámy a jedno dievča z Banskej Bystrice, jedno dievča z Badína.

Tento rok nás v rozlete tak, ako hádam všetkých občanov zastavil KORONAVÍRUS. Posledné vystúpenie sme mali na fašiangy vo februári v Kremničke. Pre koronavírus boli zrušené aj všetky folklórne podujatia na Slovensku. S opätovným zhoršovaním epidemioôogickej situácie vyzerá to tak, že prinajmenšom do konca tohto roku sa neobnovia folklórne festivaly.

Po uvoľnení karanténnych opatrení sme začali skúšať od júna tohto roku. Aj folklórne podujatie Badínske vŕšky v tomto roku sa nemohlo uskutočniť pre koronavírus.Preto sme sa vo folklórnej skupine rozhodli osláviť 15. výročie vzniku Liesok na guláši v Badíne 11.7.2020. Pozvali sme aj všetkých bývalých členov folklórnej skupiny. Foto z podujatia je v záložke "Fotogaléria".

Aj touto cestou chceme našim dámam a dievčatám blahoželať k 15. výročiu vzniku Liesok. Nech sa medzi nami dobre cítia a nech im to nadšenie pre folklór vydrží čo najdlhšie.

Michal