Vyhľadávanie

Kontakt

Folklórna skupina Javory a Liesky z Badína

Obecný úrad Badín 048/4182601

Organizačný vedúci: Ing. Juraj Hano 0903 820 295
e-mail: hanoj6@gmail.com

biroscak@hotmail.com

Prvé zahraničné vystúpenie v Kovačici 30.11.2019

07.12.2019 22:54

Podnetom pre prvé zahraničné vystúpenie sa pre Javory a Liesky stala návšteva výstavy insitných maliarov z Kovačice v Banskej Bystrici. Jeden z organizátorov, p.Pavol Baláž padol do oka návštevníčkam výstavy z našej skupiny.

Slovo dalo slovo a ženy ho pozvali na skúšku FS do Badína. Tu sa nadviazalo priateľstvo, ktoré vyústilo do pozvania na návštevu Kovačice.

Za veľmi krátku dobu dohodla Majka Sotáková termín návštevy, pri príležitosti konania Kovačického bálu. Pre krátku dobu na prípravu návštevy sa však tejto mohli zúčastniť len 8 členovia skupiny.

Tomuto počtu bol zostavený aj program vystúpenia na bále.

Do Kovačice sme prišli o polnoci a ráno to všetko začalo. Všetci sme boli unesení srdečnosťou, úprimnosťou a pohostinnosťou. Tieto prejavy nás sprevádzali po celú dobu pobytu a to nielen prostými obyvateľmi, ale aj predstaviteľmi verejného života aj cirkvi.

Absolvovali sme návštevu viacerých galérii maliarov, spolku žien, kostola, zvonice, boli sme zvedaví aj na tržnicu. Charakteristické boli ulice – všetko v pravom uhle. Náš pobyt vyvrcholil účasťou na Kovačickom bále, kde sme svojim folklórnym program prispeli k dobrej nálade a získali sme si všetkých prítomných.

Názov obce Badín vyslovoval s uznaním každý s kým sme sa stretli.

Jednoducho Badín sme reprezentovali úspešne.

Veríme, že tieto vzťahy medzi Kovačicou a Badínom sa v budúcnosti budú úspešne rozvíjať. Prvý krok sme zvládli dôstojne. Fotografie z pobytu sú v záložke "Fotogaléria". Video z nášho vystúpenia na Kovačickom bále nájdete na adrese: 

Pripravil Milan Sibyla